Kiss Szilárd válasza, az őt mocskoló cikksorozatokra

Qui non laborat non manducet! - Aki nem dolgozik, ne is egyék!

Mint tudjuk, Magyarországon is mindenkinek joga van a munkához, bár sokan nem élnek vele manapság. Így a megélhetési újságírók is, akik rövid pletykákat összegző népsikert aratva írnak mindenféle „fröccsöt”, mellőzve az oknyomozó újságírás minden alapját.

Az Index.hu újságírója továbbra is mellőzi a tényeket: egyes diplomaták mondásairól beszél! (név nélkül persze!). Valószínű, hogy itt is az édesanyám által mondottak játszanak nagy szerepet, azaz legyen inkább ezer irigyed, mint egy sajnálód! Az irigyek, akik csak beszélnek, de semmit nem tettek az orosz-magyar kereskedelemért, baráti kapcsolatokért, csak úgy ott voltak, vannak, inkább „lehúzzák” azt, aki legalább megpróbálta. Amit elértem azt csak saját magamnak köszönhetem, nem kellettek ehhez se nagykövetek, se feleségek, bár mély tisztelettel vagyok feléjük, egyéb iránt!

De hogy a tényekről beszéljünk:

Én soha, senki által nem voltam kitiltva se a Kereskedelmi Képviseletről, se a Nagykövetségről! A Kerkin (Kereskedelmi Képviselet) több mint 8 évig volt irodám, segítve a sok magyar cég munkáját, és az utolsók között mentem el az épület bezárása előtt. Egyéb iránt nagy tisztelettel voltam mindig a hajdani Szűcs Pál úr felé, nagy ismerője volt Oroszországnak! A nagykövetségről se lettem kitiltva, erről soha nem is értesültem! És nagy tisztelője voltam Íjgyártó István nagykövet úrnak, aki a két nép között kulturális fronton nagyot tett, csak a Nyizsnyij Novgorodi tiszteletbeli konzulátus megújításával is teret adva a magyar értékek népszerűsítésével, vagy a képes borbemutatók megrendezésével a Követség épületében is!

A névjegykártya használatnál én hoztam létre az első névjegykártya gyártó céget, nem kis hazai segítséggel, még az akkori HP4P nyomtatóval! Ugyanakkor kijelentem soha, semmilyen szükségem nem volt arra, hogy állami alkalmazott legyek, de tetszett a kihívás, és az azt követő eredmények is erről szólnak! Külön támogatom az ország „keleti nyitását”, mert ma itt van a legnagyobb kitörési lehetőségünk, és ez látható a Nyugat törekvéseiből is!

Oroszország valóban nem egyszerű ország, érvényesülni, dolgozni, kereskedni sem könnyű ott, de még adatot lekérdezni se könnyű! Állítja az újságíró, az oknyomozó! Pedig mi sem egyszerűbb ennél! Valóban sok magyar, zömmel korábban kint tanultakról van szó (МГИМО – Nemzetközi Kapcsolatok főiskolája) MGIMO vagy más egyetemen tanultakról, később diplomataként, üzletemberként, akár csempészként, rossz esetben kereskedőként, de még az ősi szakmát űzőként is próbáltak szerencsét. Sok embernek adott megélhetést, de csak kevésnek nagyot! De egy közös volt mindenkiben, az orosz „lélek” (DUSA) megértése nélkül nem lehet üzleti-baráti kapcsolatot teremteni! És ezek közül azok az irigyek, akik nem sok sikert értek el, és nem munkával szeretnék a kenyerüket, a sikerüket elérni, azok folyamodnak olyan aljas módszerekhez, hogy másokat vértelenül bemocskolnak! Ugyanakkor kijelentem, hogy semmilyen erőszakszervezetnek nem voltam, nem vagyok tagja!

Az ellenem felhozott gazdasági váddal kapcsolatban, ami miatt előzetes letartóztatásban vagyok, nem kívánok nyilatkozni, mivel egy folyamatban lévő ügyről van szó, tudom, hogy ártatlan vagyok, és nagyon várom a bírósági tárgyalásokat, hogy tisztázódjon minden! De ennek a vádemelési előzetes folyamatnak van egy óriási előnye: lehullnak azok az álbarátok, akik csak irigyek voltak, mintsem segítőszándékúak! Ilyen takarítást az életemben a jóhiszeműségemmel nem tudtam volna ilyen gyorsan elérni! Az Index-Origo cikkekből a valóságtartalmat nem tudtam meg, így maradt a pletyka, ami kell a népnek, „Mer há köll a sztori!”. Úgy látom, senkit nem érdekel az igazság! Mivel önkritikus vagyok, ezért minden egyes újságcikkből, TV-műsorból veszem a rám vonatkozó részt! Bár nincs miért sajnálkoznom, mert tudom mit tettem, mit fogok tenni a jövőben! És az már biztos, hogy arról az útról nem térek le!

Jó egészséget az olvasóimnak! Hajrá Magyarország!